Jó tudni

Mitől mennek tönkre a fúvott targoncagumik?

fúvott targoncagumik

Sok oka lehet a sérüléseknek a fúvott gumiabroncsok esetében, de legtöbbször a gumiban lévő alacsony nyomás a hibás. Mindegyik gumi és tömlő érzékeny az alacsony nyomás melletti használatra. Hogy elkerüljük az esetleges kockázatokat, rendszeresen ellenőrizzük a nyomást a gumiabroncsban, és ha szükséges, pótoljuk az elveszett levegőt. A targoncák esetében pedig különösen fontos a megfelelő beállítás a gumi teherbírása és a targonca helyes működése miatt is.

Mitől mennek tönkre a tömör gumiabroncsok?

Tömör abroncs

A túlhevülés az egyik leggyakoribb oka a tömörgumik meghibásodásának. Ennek okai különböző környezeti tényezők lehetnek (egy vagy több kombinációja). Munka közben a súrlódástól és más hatásoktól hő képződik, és a gumik felhevülnek.

Trelleborg Pit Stop Line – egy fejlesztés, ami az üzemeltetési költségeit csökkenti

01

Az üzemeltetés során nagyon fontos, hogy tudja mikor kell a targonca gumit cserélni. Ha korán szerelik át, túl sokat költ - ha későn, kockáztatja a gép és a kezelője biztonságát.

Ipari gumiabroncsok kopásának tesztje – Trelleborg Elite XP és Continental SC20

1. Kép - a tesztelt targonca

A TÜV SÜD végzett egy összehasonlító tesztet, ahol megvizsgálták a Trelleborg Elite XP és a Continental SC20 tömör gumiabroncsok kopását. A gumik ugyanarra a targoncára voltak szerelve és ugyanazt a meghatározott utat tették meg a kijelölt tesztpályán, amivel a targonca általános működését modellezték.

Az újabb felvásárlás megerősíti a Trelleborg piacvezető szerepét

Brawler_gumi

A Trelleborg Wheel Systems ipari gumiabroncs részlege felvásárolta a nagyobb méretű tömör és félig tömör gumiabroncsokat gyártó Maine Industrial Tire vállalatot ismeretlen összegért, így a piacvezetővé vált az Egyesült Államokban.

Trelleborg Eccospheres® rendszer a világűrben

Trelleborg_Eccospheres

A Trelleborg nagy teljesítményű üveg mikrogömböket fejlesztett ki a nemrég fellőtt Mars Curiosity marsjáró szerkezet kompozit hőpajzsában való felhasználsra.

A Trelleborg szerepel a Farming Simulator 15 játékban

Trelleborg_gumi

A GIANTS Software a Trelleborgot választotta az új Farming Simulator 15 videójáték egyik hivatalos partnerének. Ennek eredményeként, a játékban lévő mezőgazdasági és erdészeti munkagépek a Trelleborg piacvezető gumiabroncsaival vannak felszerelve.

Tömör targoncagumi méretek

MasterSolid

A tömör gumik felelnek meg leginkább az olyan felhasználásokra, amikor a jármű sebessége alacsony, de nagy teherbírásra vagy stabilitásra van szükség. Az utóbbi kedvező tulajdonságai mellett még nagyon fontos megemlíteni azt is, hogy használatukkal teljesen elkerülhetőek a defektek és nincs szükség karbantartásra. A targonca a terheket több méter magasba emeli, ilyenkor pedig még fontosabb a stabilitás. Egy a feledathoz megfelelően kiválasztott tömör gumi megtakarítást is jelent a fúvott gumiabronccsal szemben.

Acélpántos targoncagumik

Acelpantos_targoncagumi

Az acélpántos targonca gumi esetén egy acélhengerre van rásütve egy teherhordó réteg, a gumi palástja és oldalfala pedig jó minőségű kopóréteggel van bevonva. A teherhordó réteg egy kevésbé rugalmas gumiból van, így biztosítja a megfelelő gördülési ellenállást és az alacsony hőképződést. A kopóréteg egy kopásálló és rugalmasabb keverékből van. Az, hogy a targoncájára szuperelasztikus vagy acélpántos gumit kell szerelni, a kerék kialakítása dönti el. Tehát acélpántos gumi olyan gépekre szerelünk csak, amin acélpántos gumi is volt már gyárilag. Általában régebbi amerikai targoncákon, Hyster, Yale vagy Clark gyártmányokon találkozunk velük.