Az újabb felvásárlás megerősíti a Trelleborg piacvezető szerepét

Brawler_gumi

A Trelleborg Wheel Systems ipari gumiabroncs részlege felvásárolta a nagyobb méretű tömör és félig tömör gumiabroncsokat gyártó Maine Industrial Tire vállalatot ismeretlen összegért, így a piacvezetővé vált az Egyesült Államokban.

“Az akvizíció több szempontból is fontos – mind földrajzi, mind stratégiai szempontból is,” jelentette ki a Trelleborg Wheel Systems Italia SpA szóvivője, James Pick. “Ez közvetlen hatással van, a Trelleborg az USA piacvezető ipari gumiabroncsokkal foglalkozó cégévé válik – itt pedig a világon a második legnagyobb az anyagmozgató gépek piaca és ezáltal a gumiké is. “

Az akvizíció nem csupán megerősíti a Trelleborg vezető tömör gumiabroncs termelésével elfoglalt pozícióját a világpiacon, hanem lehetővé teszi azt is, hogy nagyméretű, tömör off-road gumikat gyártson, elsősorban az építőipar, földalatti bányászati és a hulladékgazdálkodási területekre.

 

 

A Brawler gumi kategóriájában a legjobb minőség

 

Pick azt is mondta, hogy a közép- és hosszú távú kilátások mellett, a bevásárlás hatására  jelentős növekedésre számítanak a legfontosabb földrajzi piacokon, Kínában és az Egyesült Államokban egyaránt, és világszerte is az előbb említett tömör gumik piacán.

A Trelleborg hamarosan képes lesz kielégíteni minden követelményét a meglévő OEM ügyfeleknek, és új piaci szegmensekbe léphetnek be.

A cég ipari gumiabroncsok részlegének elnöke, Jean-Paul Mindermann azt mondta a Maine Ipari Gumiabroncsok termékskálájáról “termékeik tökéletesen kiegészítik a Trelleborg számos anyagmozgató gépekhez jelenleg már gyártott prémium abroncsát”.
“A Brawler kínálatában olyan piacvezető ipari gumiabroncsokat találunk, amik a legkeményebb iparágak szélsőséges körülményei között is kiváló teljesítményt biztosítanak.” hangsúlyozta Mindermann. A prémium minőségű Maine termékek a fejlesztési történetével és a piaci jelenlétével teljesen illeszkedik a Trelleborghoz.

A Maine Ipari Gumiabroncsok gyártókapacitása az USA-ban és Kínában van.

„Az akvizíció magában foglalja a Xingtai-ban található MIT (Maine Industrial Tires) gyárat, ami szomszédos a jelenlegi Trelleborg mezőgazdasági abroncs gyártó létesítményével. A gyár 550 alkalmazottat foglalkoztat, köztük a helyi menedzsmentet is” mondta Pick.

A Trelleborg tervei közé tartozik, hogy létrehoz egy értékesítési szervezetet Kínában, ahol az ipari targonca termelés már meghaladja az európait és az amerikait együttesen. “A jelenlegi gyárak termékeit már értékesítik a kínai belföldi piacon, és ezt még bővíteni fogja a Trelleborg 2013 során,” magyarázta Pick.

 “Több fontos OEM partnerünknek már van gyártási tevékenységük Kínában és azzal, hogy mi is jelen leszünk ott üzemeinkkel erősíteni tudjuk majd a kapcsolatainkat velük.”